Descriere proiect Welcome to the Middle Ages

Primaria Dobrosloveni

     Cultura și istoria sunt prezente puternic în municipalitățile Mezdra și Dobrosloveni. Cetatea "Kaleto" din Mezra și ruinele romane de la Romula din Dobrosloveni sunt monumente naționale deosebite care păstrează cultura antică și medievală a mai mult de 70 de secole. Aceste resurse naturale și culturale importante trebuie utilizate pentru a spori turismul transfrontalier în regiune în mod inovativ și coerent cu cele mai bune practici de dezvoltare a turismului. Proiectul pune bazele dezvoltării turismului pe bogatul patrimoniu istoric și cultural al ambelor comune, prin stabilirea unor festivaluri medievale și romane care vor aduce turiștii înapoi în timp pentru a asista și a experimenta viața strămoșilor lor, creând astfel un produs turistic comun capabil să stimuleze turismul în regiune.

     Obiectivul general al proiectului "Welcome to the Middle Ages" este îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului natural și cultural al municipiilor Mezdra și Dobrosloveni prin înființarea a două importante festivaluri - roman și medieval, reconstruind în mod atractiv pentru turiști viața autentică și tradițiile din acele perioade, reunind părțile interesate capabile să contribuie din toate regiunile transfrontaliere sis a promoveze cultura și istoria regiunii. Proiectul va crește popularitatea ambelor regiuni transfrontaliere pentru turism și va stabili evenimente durabile care vor atrage oamenii să prezinte cultura antică în aceste țări.

     Proiectul va crea două produse turistice integrate - festivalul medieval de la Mezdra și festivalul roman din Dobrosloveni și va promova atât tradițiile festivalurilor, cât și tradițiile din Evul Mediu în întreaga zonă transfrontalieră dar și la cele doua importante targuri internationale de turism din Bulgaria si Romania.
În același timp, proiectul va crea o strategie comună de promovare a tradițiilor antice și medievale pentru dezvoltarea turismului durabil în regiunea transfrontalieră prin organizarea a doua festivaluri ( unul la Dobrosloveni si altul la Mezdra).

     Teritoriul transfrontalier actual al Bulgariei și al României a fost stabilit de diferite triburi și oameni, fiecare lăsând amprenta sa asupra istoriei și culturii în memoria noastră istorică.